Despre companie

ARIO S.A. Bistriţa este o importantă firmă producătoare din România, infiinţată în 1981 şi localizată în partea de nord a României, în oraşul Bistriţa, pe Drumul European E576.

Vă prezentăm compania noastră ca un producător de piese turnate cu sau fără prelucrări, robinete industriale turnate din oţel pentru diferite industrii şi sisteme de panouri de gard bordurat. Ario are implementate şi certificate sisteme de calitate conform DIN EN ISO 9001: 2000, API SPEC Q1 7TH ediţia: 2003, PED 97/23/2000 modulul H.

Privată

Societate pe acţiuni

13.920.417 RON

293

54.789 mp.

Produsele ARIO:

 1. Piese turnate şi prelucrate din oţel inox, oţel înalt aliat, oţel slab şi mediu aliat, oţel carbon, fontă cu grafit nodular şi fontă cenuşie, cu sau fără prelucrări mecanice, până la 5 tone, pentru orice domenii de aplicare;
 2. Robinete industriale într-o gamă largă de aplicaţii. Producem robinete de închidere si de reţinere cu clapa, sertar, ventil si sfera cu dimensiuni de 50-1400 mm / 16-250 bari; 1”-60” / clasa 150-1500 din turnate oţel carbon şi oţel slab aliat proiectate în conformitate cu: STAS, GOST, BS, DIN, ANSI, API.
 3. Sisteme de panouri de gard, care dau o combinaţie perfectă de securitate şi atractivitate, cu aspect contemporan şi preţ avantajos. Materialul dă o combinaţie de rigiditate şi rezistenţă, în acelaşi timp oferind o bună vizibilitate şi menţinând armonia cu ambientul.

 

Dispunem de un proces de producţie complet integrat. Acesta include toate fazele din stadiul de idee, trecând prin faza de producţie a modelului, până la produsul finit.

Procesul tehnologic constă din: proiectare, execuţie modele, formare, turnare, curăţire, inspecţie, tratament termic, prelucrare, asamblare.

Activitatea ARIO se desfasoara in urmatoarele sectii: Turnatorie – TOA, Atelier modelarie, Sectia de prelucrari – SAIO

În ultimii 3 ani ARIO SA a investit peste 4 milioane EURO în dotări şi modernizări pentru creşterea productivităţii şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi creşterea calităţii mediului.

 

Din punct de vedere al activităţii de producţie, amintim câteva investitii realizate:

 • Dotare cu instalaţie automatizată pentru formare/turnare, regenerare amestec formare şi filtrare pulberi rezultate din procesul tehnologic (producător IMF Italia). Această investiţie este deasemenea importantă din punct de vedere al calităţii mediului prin componentele de regenerare nisip şi filtrare pulberi;
 • Dotare cu instalaţie de sablare 5 tone (producător COGEIM – Italia);
 • Dotare cu cuptor cu inducţie, capacitate 1 tonă;
 • Dotare cu instalaţii pentru producere plasă sudată (producţie proprie);
 • Dotare cu instalaţie de vopsire în câmp electrostatic;
 • Modernizare strung carusel SC27 (comandă numerică);
 • Modernizare cuptor tratament termic;
 • Modernizare amestecător continuu (dotare cu pompe electronice pentru dozare amestec formare);
 • Dotare laborator chimic cu spectrometru;

Din punct de vedere al îmbunătăţirii condiţiilor de muncă şi al creşterii calităţii mediului, ARIO SA a făcut deasemenea importante investiţii:

 • Dotare cu filtru pentru cuptoarele cu arc nr. 1 şi nr. 2 (producător DONALDSON);
 • Dotare cu filtru pentru cuptorul de 5 tone (producător DONALDSON);
 • Dotare cu instalaţie de regenerare amestec pe bază de răşini furanice (producător OMEGA Italia);
 • Dotare cu instalaţii de exhaustare – filtrare: o instalaţie cu braţe flexibile amplasata pe linia de formare manuală şi o instalaţie cu posturi fixe amplasată pe linia de formare mecanizată (producător DONALDSON);
 • Dotare cu instalaţie de vopsire – filtrare – reţinere COV;
 • Achiziţionare aparate de măsură concentraţie pulberi şi concentraţie gaze;

Asigurarea calităţii.

ARIO deţine: Certificatul ISO 9001:2000; Certificatul PED 97/23/EC; Monograma API 6D si API 600, Autorizaţie pentru Managementul Calităţii în domeniul nuclear CNCAN (pentru fabricare şi proiectare), Autorizaţie Integrată de Mediu, etc.

Se realizeaza prin respectarea procedurilor cuprinse in Manualul Calitatii, testele si analizele efectuandu-se in laboratoarele proprii, si anume:

 1. Laborator de testare ale amestecurilor de formare
 2. Laborator de analize chimice
 3. Laborator de încercări mecanice

ARIO are o preocupare permanentă pentru noi oportunităţi de afaceri, în concordanţă cu posibilităţile sale, in domenii ale industriei unde sunt cerute piese turnate din oţel sau fontă cu sau fără prelucrare.

Pentru mai multe informaţii despre ARIO si produsele sale, nu ezitaţi să ne contactaţi.